Next Hole på Masters – Da vi traff Gud i himmelen

Ingen over – og ingen i nærheten. Masters uka - og Masters søndag. Årets første major – og den største av dem alle. For en som er glad i golf så er Augusta National hellig grunn, og vel så det. Forventningene var gigantiske – og de ble innfridd så til de grader.

Next Hole på Masters

Masters-søndagen var planlagt ned i minste detalj. Avreise fra hotellet i Atlanta kl 0400 var akkurat passe tidlig. Vi står klare ved Augustas North Gate like før kl 0700. Portene åpner nemlig alltid før kl 0730, selv om det er da de offisielt skal åpne.  Sånn ca kl 0714 går porten opp. Vi spaserer rolig, behersket, spent, målrettet og med en stor, deilig klump i halsen inn gjennom porten. Gjennom sikkerhetskontrollen og inn i himmelriket.

Det første vi ser ved ankomst gjennom North Gate er driving range og putting green. Rett og slett bare vakkert og perfekt. Vi går dog raskt og bestemt forbi. Videre nedover og forbi den for året nyombygde proshopen. Så plutselig er vi der. På banen. På Augusta. National.

Er det mulig? Er det mulig at gress kan være så grønt? At en fairway kan være så jomfruelig? At så mange milliarder perfekte gresstrå kan være perfekte? Vi krysser fairway 1 og 9 før vi står ved green 18 og finner en strålende plass til våre grønne masters-stoler. Så går det nedover. Bratt nedover tiende fairway, som lett hadde kvalifisert som en grønn kategori om det hadde vært en alpinbakke. Så bratt er det, og jeg skjønner plutselig hvorfor man ikke trenger driver for å slå over 300 yards fra tee på dette hullet. Videre spaserer vi nedover trange hull 11 før Augustas aller vakreste og mest kjente hull åpenbarer seg. Hull 12. I hjertet – eller hjørnet – av Amens Corner. Vi kjøper to nye stoler (ja man kan sette ned inntil tre stoler) og får plassert én rett ved teeklossene. Sånn ca 2 meter fra tee. Bedre blir det ikke (om ikke man er medlem da, eller venn av et medlem, som jo selvsagt slipper inn før oss dødelige).

Videre marsjerer vi oppover igjen. Denne gangen langs 13. fairway med mål om å nå green på hull 2 på kortest mulig tid. Vi krysser fairway 14, 15 , 17 og 7 før vi finner perfekte plasser rett bak green på hull 2. Nå kan Vijay Singh slå ut – vi er klare. Men det er fortsatt et par timer igjen før den gamle Champion, som første mann, skal starte årets Masters Sunday.

Etter en kaffe og klassisk Masters egg-salad sandwich, gjør vi unna årets shopping på en halvtime, før vi gjør oss klare for tee off. Vi spaserer sindig opp langs fairway på hull 1 og plasserer oss like ved første høyre fairway bunker. Her er det mange utslag som lander – og man kommer da nærme spillerne som slår sånn passe dritlangt (noe de aller fleste her gjør). Vijay slår ut og lander 10 meter fra oss. Vi er i gang. I tredje flighten kommer Phil. Selveste Phil Mickelson. Etter at han har slått sitt andre slag , fra ca 2 meter unna der vi står, tar vi beina fatt igjen og går Augusta Nationals back 9 en gang til – før vi finner stolen vår på hull 2.

Nå kommer Kongen. Nå kommer Gud. Nå kommer Tiger!

Jeg kjenner klumpen i halsen. Jeg kjenner en tåre i øyekroken. Tiger går mot green. Vi klapper. Vi reiser oss. Vi jubler. For Tiger.

Historiens aller største golfer hever armen til capsen og hilser. Til oss. Til meg. Og jeg er i himmelen.

—-

Masters 2018 er historie. Masters 2019 er under planlegging. Vi skal. Vil du bli med oss?

Kontaktinfo finner du nedenfor.